Riktig lyssetting innendørs gir et godt førsteinntrykk

Riktig belysning er viktig for trivselen innendørs. Med riktig lyssetting gir du også besøkende et godt førsteinntrykk.

Entre

Det første rommet vi møter i boligen er gjerne en entre. Allerede her settes stemningen. Varmt og lunt eller sterkt – eller kanskje en kombinasjon. Med dimmer kan man regulere lysstyrken til det som passer best. Kanskje har man et bilde eller noe man vil belyse.

Har du et garderobeskap i entreen kan man montere en belysning som plasseres slik at det blir godt lys når du ser inn i skapet. Led striper kan monteres både på siden og i toppen.

Downlight eller spotter som kan retningsjusteres anbefales. Monterer man dimmer kan lyset dempes. Ved å dempe lyset gir du liv, varme og stemning til rommet. I et mindre rom kan man bruke en lampe som gir et lys som spres ut i taket og vil gi rommet litt størrelse.

Belysning i trapper

Et vanskeligste områdene å belyse er trapper – opp til 2. etasje eller ned til kjelleren. Det er lett å plasseres lyskildene slik at du blir blendet av lyset. Eller at trappen blir veldig mørk å gå i.

Noen plasser kan man bruke en nedhengt lampe hvis takhøyde passer for det. Ledstriper under eller på siden av trappetrinn kan være en flott løsning. Man kan også felle inn downlight i vegg på siden av trappen. Det er mye man kan gjøre her. For å få til de beste løsningene på belysningen er det fornuftig å få en elektriker til å se på mulighetene.

 

Belysning stue.

I en stue kan man gjerne bruke downlight som en generell belysning. Her anbefaler vi å bruke warmdim med lyskilde som er trukket litt opp i armaturen. Dette for å slippe blending når man sitter og ser skrått opp i taket. Har man et eksisterende rom kan skinner med spotter brukes. Vegglamper og nedhengte lamper er også vanlig å bruke.

 

 

 

 

Kontakt oss gjerne om du har behov for en gjennomgang av dine lyskilder.

El Tjenester er medlem av elektroportalen minElpo. Klikk på logoen nedenfor og få inspirasjon om lys og lyssetting.