Fin lærlingetid hos El tjenester

Odd Helge L. Helstad har hatt en fin lærlingetid hos El tjenester. Nå er han ferdig med sin utdanning som elektriker.

 

Fin lærlingetid hos El tjenester
Odd Helge L. Helstad

 

Odd Helge L. Helstad har tilbrakt mye tid hos El tjenester. Først var han utplassert hos Solør-bedriften under skoletiden. Nå er han ferdig med lærlingetiden sin der. «Jeg har vært heldig, sier Odd Helge. Det er ikke så enkelt å få lærlingeplass.  Jeg søkte lærlingeplass mange steder og fikk heldigvis plass hos EL tjenester», sier Odd Helge.

Godt samarbeid og fint arbeidsmiljø

Han har hatt stor glede av å jobbe sammen med flinke elektrikere og montører. Mye av tiden har han arbeidet  sammen med Johan Hartvikøy og Jo Braaten.

«Det er fine folk å jobbe med hos EL-tjenester, og de har lært meg mye. De har gitt meg mulighet til å jobbe selvstendig. Jeg kan absolutt anbefale andre lærlinger om å søke plass hos EL-tjenester». Odd Helge er storfornøyd med tiden som lærling, og kan ikke få fullrost kollegaene han har jobbet med.

Selvstendig og varierende arbeid

«Jeg har fått vært på mange forskjellige steder, og drevet med mye varierende arbeid», fortsetter Odd Helge. Arbeid på nybygg, industri, hytter og eneboliger har bidratt til å gjøre hverdagen interessant og lærerik. Han har trukket kabler, koblet til varmepumper, justert ventilasjonsanlegg og satt opp fiber. Variasjonen er stor og en elektriker må kunne mye. Derfor har arbeidsdagene vært svært travle og man må også kunne jobbe i et godt tempo.

Hvorfor elektriker?

Odd Helge er en ivrig motorsportsutøver, og kjører på høyt nivå. Bilen skal ligge mest mulig i sladd og det er høye krav til bilens tilstand. Alt må være i orden. Drifting har hatt en voldsom økning takket være Kenneth Moen og Fredric Aasbø, men Odd Helge har også klart å gjøre seg bemerket. I 2014 ble han norgesmester for juniorer, mens han i 2015 og 2016 fikk NM-sølv i klassen Pro. I 2016 vant han også den norske Power-Drift serien.

Ettersom bilinteressen er så stor kunne man kanskje tro at han ville bli mekaniker.
«Fritid handler mye om bil og skruing, så derfor ønsker jeg å gjøre noe annet resten av dagen. Elektrikeryrket virket fristende. Noe av det jeg har lært som elektriker kan jeg også bruke i verkstedet».

Nå i april bærer det ut i militærtjeneste for Odd Helge, så hans siste arbeidsdag hos El tjenester var fredag før påske. Jeg kommer nok til å savne mine gode kolleger og læremestere gjennom lærlingetiden i El tjenester, avslutter Odd Helge.