EL tjenesters varmepumpeekspert

I 1973 fikk vi en nyvinning inn i norske hjem; panelovnen. Frem til dette var det brenselsovner av ulike slag som var det absolutt vanligste, men trenden snudde fort med den nye teknologien. Nå er det en ny stjerne i markedet, og den skinner sterkere enn noen gang; VARMEPUMPA!

bildet viser en mann som lener seg på en rød bilVarmepumpe + vedfyring = sant

 

En av de som ser denne utviklingen veldig godt, er Jon Erling Hvithammer. Han er El tjenesters varmepumpeekspert og jobber daglig med installasjon av nye varmepumper hjemme hos en rekke kunder. «Mange finner ut at det er mye å spare på strømregninga ved installasjon av varmepumpe, og det er det, spesielt om man har mye el-oppvarming fra før. I tillegg kan det installeres i de aller fleste hus uavhengig av hvordan eller når det er bygget.»

Et annet viktig aspekt ved varmepumpe er at den fungerer helt fantastisk godt i kombinasjon med vedfyring, sier Jon Erling; «Vedfyringa gir en liten grunnvarme og da jobber varmepumpa litt lettere. Samtidig går jo varmepumpa og dermed blir varmen fordelt rundt i huset av vifta på pumpa.» Det er med andre ord ingen vits i å skru av varmepumpa di i det du begynner å fyre med ved i stua – snarere tvert imot! Husk å sette varmepumpa i varmestilling, ellers vil den begynne å kjøle.

3 ting å tenke på

Det er noen ting du som kjøper bør tenke på før du går til det skrittet at du skal bestille en varmepumpe:

  • Se hvor du ønsker å ha varmepumpa på forhånd og hvor stort areal du ønsker å varme opp.
  • Inviter en montør eller selger hjem på befaring før du bestiller.
  • Varmepumper bør ha en egen sikring tilpasset effekten, våre montører er også elektriker om du ikke har en ledig kurs så kan vi ordne det når vi monterer varmepumpen.

Om du tar godt vare på varmepumpa ved å gjennomføre jevnlig service og rengjøre filteret jevnlig, så vil du få glede av en varmepumpe i mange år. «Nå opplever vi nesten vel så mange bytter av gamle varmepumper som nyinstalleringer», sier Jon Erling Hvithammer, «og det sier jo mye om hvor fornøyde kundene er!»

Lurer du på om varmepumpe er noe for deg og ditt hjem? Ta kontakt med oss, så kommer vi og tar en titt!