Bli bedre kjent med Øystein Wiker

Øystein Wiker har over 30 års arbeidserfaring fra elektrikerbransjen. Han trives godt med en arbeidshverdag som ofte byr på nye utfordringer og læringsmuligheter.

Helt siden jeg var liten har jeg interessert meg for elektrikerfaget. Jeg synes tiden som lærling var lærerik. Selv om skolen var viktig, var det kanskje ikke like spennende som å utøve faget i praksis.

Øystein startet som lærling i Oslo, men han hadde et ønske om å flytte tilbake til Finnskogen. – Jeg er opprinnelig fra Grue Finnskog, og er glad for at det dukket opp en mulighet her hos El Tjenester.

Spennende prosjekter

-Jobben som elektriker er varierende, og ofte dukker det opp spennende prosjekter. På vårparten i år, jobbet jeg ved Kirkenær pumpestasjon. Det var en jobb litt utenom det vanlige. De måtte ha ny kjøling til motorene. Senere fikk vi beskjed om at de også måtte ha motorvarmere. På dette prosjektet lærte jeg mye nytt.

For tiden jobber Øystein med å legge opp til bruk av data på skolen i Grue.

-Man blir aldri utlært. Det kommer stadig ny teknologi, og det er både moro og interessant.

Eldste sønn er også elektriker

Øystein beviser at eplet aldri faller langt fra stammen. Han har to sønner, og den eldste jobber også som elektriker. -Han har vært lærling hos El Tjenester, derfor har vi også fått jobbet litt sammen. Da har jeg hatt mulighet til å gi han et tips eller to, og det har vært fint for meg som far og erfaren elektriker.

Handyman

-Jeg synes at jakt er veldig spennende, og elgjakta på høsten er noe jeg alltid gleder meg til. Jeg er også glad i å bygge og vedlikeholde huset.

Når han ikke jobber hjemme, eller er på jakt, liker han å slappe av på ferie.

– Jeg er glad i å reise. Det har blitt litt reising de senere årene. Jeg har vært mye i Spania og på Kanariøyene, så det må jeg trekke frem som mine to favorittdestinasjoner.